Dortmund wint bij rivaal Schalke, perfecte generale Bayern voor Ajax-uit

08-12-2018 17:27
15

Borussia Dortmund is na veertien speelronden nog altijd ongeslagen in de Bundesliga. De ploeg van Lucien Favre boekte op bezoek bij laagvlieger Schalke 04 een benauwde 1-2 overwinning. Bayern München zette Nürnberg thuis met ruime cijfers weg: 3-0.

Schalke - Dortmund 1-2
De opmars van Dortmund is indrukwekkend te noemen en kreeg een vervolg in Gelsenkirchen, waar Schalke de tegenstander was. Dortmund kwam al na zeven minuten spelen op voorsprong door Thomas Delaney. De Deen kopte van dichtbij binnen na een perfecte vrije trap van Marco Reus. Schalke bleef vervolgens lang in de wedstrijd, maar maakte het Dortmund niet moeilijk.

Schalke kreeg een kwartier na rust een verdiende strafschop na een overtreding van een Dortmund-speler op Amine Harit. De scheidsrechter twijfelde, maar kende alsnog een strafschop toe na inmenging van de VAR. Daniel Caligiuri benutte het buitenkansje.

Het was zoeken voor Dortmund, dat het Schalke amper lastig maakte. Een kwartier voor tijd viel alsnog de beslissende treffer. Toptalent Jadon Sancho kreeg de bal goed mee van Raphael Guerreiro en passeerde de doelman met een bekeken schot in de verre hoek.

Bayern München - Nürnberg 3-0
Bayern, waar Arjen Robben vanwege een blessure ontbrak, had thuis geen kind aan Nürnberg. De wedstrijd was al binnen het half uur beslist door twee treffers van Robert Lewandowski. De Pool kopte na negen minuten raak uit een corner. Bij de 2-0 stond de spits op de juiste plek na een hard schot van afstand op de lat. Vanaf dat moment was de wedstrijd gespeeld, want Nürnberg had werkelijk niets te vertellen in de Allianz Arena.

Vlak na rust maakte Franck Ribéry er 3-0 van. Daar bleef het bij voor de ploeg van Niko Kovac. Begin volgende week reist Bayern af naar Nederland, waar Ajax de tegenstander is in de laatste poulewedstrijd van de Champions League. Die wedstrijd wordt op woensdag gespeeld.