Goede eerste helft levert United zege op, Torreira redt Arsenal in extremis

08-12-2018 17:56
10

Manchester United heeft op Old Trafford eenvoudig afgerekend met Fulham. Een prima eerste helft van United was voldoende voor een 4-1 zege op de bezoekers uit Londen. Arsenal besliste het duel met Huddersfield pas in de slotfase.

Manchester United-Fulham 4-1
United acteerde in de eerste helft op een bijzonder hoog niveau. De ploeg van José Mourinho zette Fulham vanaf het begin onder druk en kwam na dertien minuten op voorsprong na een schitterende treffer van Ashley Young.

De aanvalslust van de Red Devils hield ook na de openingstreffer aan en die druk resulteerde dan ook in meer United-goals. Op het half uur rondde Juan Mata een teruggetrokken bal van Marcus Rashford af en Romelu Lukaku zorgde voor een marge van drie met een intikker.

In de tweede helft vond de formatie van Mourinho het welletjes en kreeg Fulham wat meer de bal. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers uit Londen zelfs op het scorebord. Herrera maakte een overtreding en Kamara redde vanaf de stip de eer voor Fulham.

De opleving van de ploeg van Claudio Ranieri was echter van korte duur, want twee minuten later kreeg Fulham-middenvelder Anguissa de rode kaart. In de slotfase bepaalde Marcus Rashford met een knap schot de eindstand.

Arsenal-Huddersfield 1-0
Arsenal won vorig weekend nog met 4-2 van Tottenham en speelde afgelopen woensdag met 2-2 gelijk op Old Trafford, maar in eigen huis ging het bijzonder moeizaam tegen degradatiekandidaat Huddersfield. Op een wegens buitenspel afgekeurde goal van Lacazette na kwam Arsenal niet tot doelrijpe pogingen in de eerste helft.

Na de rust leek het er meer en meer op dat The Gunners onverwachts punten zouden laten liggen, maar vlak voor tijd zorgde Lucas Torreira voor opluchting in het Emirates Stadium. Met een gekunstelde omhaal bezorgde hij Arsenal alsnog de drie punten.