Manchester City krijgt eerste tik in Premier League: Chelsea wint topper

08-12-2018 20:28 Laatste update: 20:32
25

Manchester City is koploper af in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola ging in de topper tegen Chelsea met 2-0 onderuit. N'Golo Kanté en David Luiz maakten de doelpunten op Stamford Bridge.

Manchester City bleef in de eerste vijftien speelronden ongeslagen en was ook in Londen de bovenliggende partij. Veel gevaar leverde dat niet op voor het doel van Chelsea. De beste kans was voor Leroy Sané, die Cesar Azpilicueta met een lichaamsbeweging in de luren legde, maar Kepa Arrizabalaga greep goed in en hield de thuisploeg op de been.

Chelsea liet in de eerste helft slechts één doelpoging noteren, maar was wel meteen succesvol. Een kluwe City-spelers probeerde Hazard in het strafschopgebied af te stoppen, maar de Belg wist toch Kanté te bereiken. De Fransman kwam op precies het juiste moment inlopen en klopte Ederson door de bal in het dak van het doel te schieten. Dat was ook meteen de ruststand.

City had het in de tweede helft meteen lastig. Willian had voor de 2-0 kunnen zorgen. De inzet van de Braziliaan was echter te slap om Ederson in de problemen te brengen. The Citizens overleefden en met invaller Gabriel Jesus ging de ploeg van Guardiola op zoek naar de gelijkmaker. Tegenvaller was wel dat David Silva en Sané geblesseerd uitvielen, waardoor de ziekenboeg alsmaar voller stroomt.

Hoewel City aandrong, bleef de Londense defensie vrij eenvoudig overeind. De thuisploeg nam tien minuten voor tijd zelfs afstand. David Luiz kopte raak in de verre hoek uit een hoekschop van Hazard. Liverpool is daardoor de nieuwe koploper, met één punt voorsprong op City. Chelsea heeft acht punten minder dan The Reds en staat derde.