Ajax boekt ruime zege bij PEC Zwolle: blessures zetten domper op overwinning

Ajax boekt ruime zege bij PEC Zwolle: blessures zetten domper op overwinning

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 21:36za 08-12-2018 om 21:36

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 21:38za 08-12-2018 om 21:38

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-4 gewonnen. Een vlekkeloze avond was het desondanks niet voor de Amsterdammers, die Donny van de Beek en André Onana al snel zagen uitvallen.

Ajax verkeert al weken in bloedvorm, maar daar was in Overijssel weinig van te zien. In de zesde minuut moest Matthijs de Ligt ingrijpen, nadat Kingsley Ehizibue dreigde door te breken. De aanvoerder kwam weg met een gele kaart, nadat ook de VAR de situatie had beoordeeld. Het was tekenend voor de openingsfase, waarin de thuisploeg zich zeker niet verschuilde.

Langzaam maar zeker werd PEC teruggedrongen en in de 22e minuut stond het plots 0-1. David Neres vond met een zeer fraaie pass Klaas-Jan Huntelaar, die aan kon nemen en de trekker overhaalde. Zonder groots te spelen kwam Ajax tien minuten later ook op 0-2. Dat dankte het aan een fantastische actie van Frenkie de Jong. De veelbesproken middenvelder dribbelde zich door de PEC-defensie en schoof de bal in de verre hoek.

De problemen waren desondanks niet van de lucht voor Ajax. Zowel Donny van de Beek als André Onana viel met een blessure uit en tot overmaat van ramp kwam Zwolle kort voor rust terug tot 2-1 door een treffer van oud-Ajacied Zian Flemming. Onana-vervanger Kostas Lamprou redde nog fraai op een poging van Mike van Duinen, maar uit de daaropvolgende hoekschop kopte Flemming raak.

In de tweede helft verzuimde Ajax aanvankelijk afstand te nemen. PEC ontsnapte na een voorzet van Neres. Twintig minuten voor tijd viel alsnog de beslissing. Lasse Schöne nam een verre corner van Dusan Tadic in één keer op de voet en trof doel. Ajax hield in het vervolg simpel stand. Tadic maakte er na een fraai balletje van De Jong nog 1-4 van, waardoor de Amsterdammers aan het doelsaldo werkten in de titelstrijd met PSV.

Bij Ajax zullen desondanks zorgen zijn om de blessures van Van de Beek en Onana. De Amsterdammers nemen het woensdag thuis op tegen Bayern München. Inzet is de winst in groep E van de Champions League.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws