Tottenham profiteert optimaal van misstap City en klimt weer over Chelsea heen

Tottenham profiteert optimaal van misstap City en klimt weer over Chelsea heen

08-12-2018 22:44 Laatste update: 09-12-2018 09:52
19

Tottenham Hotspur heeft goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de Premier League. Na het verlies van Manchester City tegen Chelsea is Spurs erin geslaagd om hun wedstrijd wél te winnen. Het werd 0-2 op bezoek bij Leicester City.

Leicester City en Tottenham Hotspur mochten de zaterdagwedstrijden afsluiten in het King Power Stadium. Tottenham had het niet makkelijk tegen Leicester City.

Veel kansen kon Spurs dan ook niet creëren. Enkele minuten voor de pauze was het dan toch raak. Man in vorm Son Heung-Min zorgde net voor de pauze voor de 0-1 voorsprong.

De Zuid-Koreaan was de grote man bij Tottenham. Na zijn openingsdoelpunt verzorgde hij ook de assist voor de 0-2 van Dele Alli. De Engelse international kopte raak bij de tweede paal. Dat doelpunt was tevens het 50ste doelpunt voor Alli in een Tottenham-shirt, een mooie mijlpaal voor de middenvelder.

Tottenham springt door de winst over Chelsea, dat eerder op de avond met 2-0 van Manchester City won. Het staat nu op de derde plek, op vijf punten van Man City en op zes punten van leider Liverpool.