De Eredivisie-flops: falende Foor, drietal van hopeloos Willem II en 'rode' Promes

De Eredivisie-flops: falende Foor, drietal van hopeloos Willem II en 'rode' Promes

10-12-2018 10:00 Laatste update: 11:49
22

In het wekelijkse floplijstje van VP mag Navarone Foor natuurlijk niet ontbreken. De middenvelder van Vitesse ging zondagavond in Breda nat door bij een 0-0 stand een penalty à la Panenka over het doel te werken. Dan vraag je erom. Willem II is met drie namen present.

Sonny Stevens (Excelsior)
De volledige achterhoede van Excelsior had vrijdagavond een offday in Eindhoven. Ook Stevens beleefde een wedstrijd om snel te vergeten. De openingstreffer (verkeerde uittrap) kwam voor een groot deel op het conto van de goalie. In de rust werd hij gewisseld. 

Diego Palacios (Willem II)
Een paar dagen na het bezoek van de Sint aan Nederland beleefde Mitchell van Bergen een heerlijk avondje in Tilburg. De jonge aanvaller van sc Heerenveen kon doen en laten wat-ie wilde en scoorde twee keer. Dat was voor een groot deel te wijten aan het zeer zwakke optreden van Palacios. 

Jürgen Mattheij (Excelsior)
Matthijs, Robin van der Meer, Jeffrey Fortes en ga zo maar door: alle spelers van Excelsior die op bezoek bij PSV de taak hadden om doelpunten te voorkomen, verzaakten - en hoe. Mattheij hielp de thuisploeg zelfs een handje door kort na rust zeer knullig de 3-0 binnen te werken. 


Clint Essers (Fortuna Sittard)
Essers, dit seizoen pas voor de vijfde keer in de basis bij promovendus Fortuna, werd tegen AZ (0-3) helemala tuureluurs gespeeld door de aanvallers van AZ. Essers had totaal geen grip op Oussama Idrissi en Calvin Stengs. 

Jerold Promes (VVV-Venlo)
On-be-grij-pe-lijk, hoe de arbitrage in Venlo kon beslissen dat de charge van Promes op de benen van Ritsu Doan géén rood was. Eerder dit seizoen pleegde Promes ook al een moordaanslag op Hirving Lozano. Een plek in het flopelftal lijkt ons een gepaste straf. 

Freek Heerkens (Willem II)
De captain van Willem II groeide tijdens het rampzalige thuisduel met Heerenveen (1-5) tot schlemiel van de avond. Heerkens beging op slag van rust een oliedomme overtreding en kon met direct rood inrukken. Vanaf dat moment speelden de Tilburgers een kansloos duel. 
Matúš Bero (Vitesse)
Vitesse bakte er zondag niets van, op bezoek in Breda. Tegen NAC oogde de formatie van trainer Leonid Slutsky ongeïnspireerd en lamlendig. Met Bero zal Slutsky maandag nog wel een hartig woordje willen spreken. De tweede gele kaart van de middenveld was dom, lomp en typerend. 

Navarone Foor (Vitesse)
Schlemiel van de week: Navarone Foor. Bij een 0-0 stand in Breda vond hij het wel een leuk idee om à la Panenka een penalty te benutten. De inzet van Foor ging meters over. Wéér een speler van Vitesse die van het strafschoppenlijstje kan worden afgestreept... 

Ali Messaoud (Excelsior)
Niet alleen de verdedigers van Excelsior faalden hopeloos in het Philips Stadion. Ook de middelste linie van het team van trainer Adrie Poldervaart gaf niet thuis. Wat was Messaoud precies aan het doen? Het leek helemaal nergens op, zó veel balverlies en slechte keuzes. 


Donis Avdijaj (Willem II)
Avdijaj mocht van geluk spreken dat hij tegen Heerenveen (1-5) niet met rood van het veld werd gestuurd. Met geel op zak maakte het Kosovaarse heethoofd een intens slechte schwalbe. Kort daarna haalde zijn trainer Advijaj, die sowieso erg zwak speelde, naar de kant. 

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Bij vleugelaanvallers weet je: soms is het alles, soms is het niets. De grillige Kuwas liet zondag in Utrecht (3-1 verlies) zien waarom topclubs het waarschijnlijk (nog) niet met hem aandurven. Werkelijk álles ging mis. Het was een wonder dat Kuwas het laatste fluitsignaal haalde.