Lukaku scoort na doelpuntendroogte van 981 minuten: Ik was te gespierd

Lukaku scoort na doelpuntendroogte van 981 minuten: "Ik was te gespierd"

10-12-2018 09:24 Laatste update: 09:27
15

Het duurde 981 minuten, maar Romelu Lukaku was afgelopen weekend eindelijk weer eens trefzeker voor Manchester United. De spits heeft naar eigen zeggen ook een goede reden voor zijn lange doelpuntendroogte.

Lukaku begon voortvarend aan zijn avontuur in Manchester, maar heeft het dit seizoen een stuk moeilijker. Dat heeft volgens de Belgische spits te maken met vermoeidheid en - naar eigen zeggen - te veel spiermassa. "Ik was te gespierd na het WK", vertelt hij in de Britse pers.

Wedden

Meer odds

"In Rusland voelde ik me fantastisch, maar de Premier League vergt een andere speelstijl. Je kan er niet met dezelfde spiermassa spelen. Ik heb me dan ook een stuk minder laten zien in de gym", vervolgt Lukaku, die ook merkte dat het WK een zware wissel op hem trok. "Ik was heel vermoeid na het WK. In 2014 had ik precies hetzelfde toen ik terugkeerde naar Everton. Nu denk ik dat ik weer in vorm ben."

Met zijn doelpunt tegen Fulham valt er geen grote last van zijn schouders. "Nee, niet echt. Ik moet hard blijven werken. Ik heb goede gesprekken gehad met José Mourinho en weet wat hij van me verwacht. Ik speelde niet met genoeg intensiteit en agressie. Tegen Fulham was dat al een stuk beter."