'Spelers die we hebben laten lopen? De Ligt, Frenkie de Jong niet te vergeten'

'Spelers die we hebben laten lopen? De Ligt, Frenkie de Jong niet te vergeten'

10-12-2018 14:08 Laatste update: 14:22
33

Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn aanbevolen bij Manchester United, voordat ze debuteerden in de hoofdmacht van Ajax. Dat stelt Derek Langley, die bij de Engelse grootmacht jarenlang werkzaam was als 'head of youth recruitment'.

"Spelers die de club heeft laten lopen? Matthijs de Ligt. God mag weten hoeveel verslagen we wel niet van hem hebben gemaakt", vertelt Langley aan Manchester Evening News. "Frenkie de Jong mogen we ook niet vergeten. En zo kan ik een hele hoop talenten opsommen, die tegenwoordig bij Manchester United hadden kunnen spelen als er beter naar mij was geluisterd."

Langley nam in 2016 afscheid van Manchester United. "Zeven maanden voor mijn vertrek sprak ik uitvoerig met vice-voorzitter Ed Woodward (ook verantwoordelijk voor transferbeleid, red.) en heb ik gezegd dat ik niet overtuigd ben van de kwaliteiten van bepaalde mensen binnen de club. Dat is denk ik de aanleiding geweest voor mijn vertrek."

Langley scoutte onder meer Marcus Rashford, Jesse Lingard, Gerard Piqué, Danny Welbeck, Giuseppe Rossi en Adnan Januzaj. Oók is hij verantwoordelijk voor de komst van het Nederlandse toptalent Tahith Chong naar Manchester United. "Ik heb hem als speler van Feyenoord overal in Europa gevolgd. Hij stond op het punt om voor Chelsea te kiezen, maar ik heb hem en zijn ouders overtuigd van een toekomst bij United."