'Ze willen een winnend Feyenoord zien en dat gaat eerder lukken met nieuw stadion'

'Ze willen een winnend Feyenoord zien en dat gaat eerder lukken met nieuw stadion'

11-12-2018 08:38 Laatste update: 09:26
63

De Vereniging van Aandeelhouders Stadion Feijenoord staat nog steeds achter Feyenoord City, maar er zijn ook bedenkingen. Dat bleek tijdens de aandeelhoudersvergadering die in het teken stond van het nieuwe stadion, meldt RTV Rijnmond.

"Aan de ene kant heerst er emotie over De Kuip, maar rationeel begrijpen de aandeelhouders dat je verder moet", zegt voorzitter Conré Oostrom. "De financiële slagkracht van Feyenoord moet vergroot worden. Dan moet je de best haalbare optie kiezen en het lijkt er nu op dat Feyenoord City het meest haalbaar is. Natuurlijk is het afwachten of de financiering rond komt en hoe de bouwkosten zijn. Maar voorop blijft staan dat de aandeelhouders een winnend Feyenoord willen zien en dat gaat eerder lukken in een groter en nieuw stadion."

Desondanks zijn er ook twijfels. "Het is alsof je in de Efteling bent. Eerst ben je in het sprookjesbos, maar daarna kom je in een rollercoaster terecht", zegt aandeelhouder Gerard Vonk. "Na drie gewonnen wedstrijden wil je in dit geweldige stadion blijven, maar later denk je: we moeten wel door als club. Op zo'n avond als deze wordt er veel taal gebruikt die de gemiddelde supporter niet begrijpt. Maar het is wel fijn dat je als simpele aandeelhouder wel hier mag zitten en mag meepraten. Het blijft mijn club. En geloof me: dat stadion komt er echt wel, dat is er wel doorheen."

Jan van de Velde, eveneens aandeelhouder, blijft realistisch. "Uiteindelijk gaat het er allemaal om wat er op het veld gebeurt. Ik wil gewoon dat mijn club binnen twee jaar weer kampioen wordt en zondag van Fortuna Sittard wint."

No Poll