Kritiek op Lamprou gepareerd: 'Atletisch, enorme sprongkracht en supersnel'

Kritiek op Lamprou gepareerd: 'Atletisch, enorme sprongkracht en supersnel'

11-12-2018 08:53
56

Mocht André Onana niet op tijd fit zijn voor het Champions League-treffen met Bayern München, dan is Kostas Lamprou zijn vervanger. De lengte van de Griekse doelman (1.78) is dan meteen onderwerp van gesprek, maar Jeroen Verhoeven vindt dat niet terecht.

De voormalig keeper van FC Volendam, Ajax en FC Utrecht weet hoe het is om continu op je uiterlijk te worden beoordeeld. Hij moest in 2011 opdraven tegen Spartak Moskou in de Europa League doordat Kenneth Vermeer en Maarten Stekelenburg niet fit waren. "Het is heel moeilijk om er dan in één keer te staan zonder enige vorm van wedstrijdritme", zegt Verhoeven in De Telegraaf.

Bij Verhoeven ging het ook vaak over zijn uiterlijk. "Ik ben daar altijd heel relaxed mee omgegaan. Ik was fors en daar maakte ik gebruik van. Niemand liep graag tegen mij op. En Kostas zou dan te klein zijn, maar hij maakt daar ook weer zijn kracht van. Hij is atletisch, heeft een enorme sprongkracht en is supersnel bij een één-op-één-situatie. Bovendien kan hij erg goed meevoetballen."

Lamprou verving Onana zaterdag al tegen PEC Zwolle (1-4 winst). Hij incasseerde al snel een tegengoal uit een hoekschop. Meteen werd gewezen naar zijn lengte. "Maar een minuut daarvoor maakt hij een uitstekende redding. Daar hoor je dan niemand over. Dan is het: daar staat hij toch voor? Eerlijk is dat natuurlijk niet."

Lees ook: 'Onana op schema voor Bayern'