'Barcelona, dat wordt 'm dus niet meer voor Lozano, eerder Sevilla'

'Barcelona, dat wordt 'm dus niet meer voor Lozano, eerder Sevilla'

11-12-2018 09:56 Laatste update: 13:03
153

PSV besluit zijn avontuur in de Champions League dinsdagavond met een uitwedstrijd tegen Internazionale. Volgens NOS-verslaggever Joep Schreuder was het miljardenbal simpelweg te hoog gegrepen voor de ploeg van trainer Mark van Bommel.

"PSV was als een uitmuntende scholier, die een tijdje mag meelopen op de universiteit. Leuk meegedaan, veel geleerd, maar uiteindelijk toch iets te hoog gegrepen", zegt Schreuder. "PSV heeft als team goed gespeeld. Jongens als Angeliño, Dumfries, Schwaab en Viergever hebben veel ervaring opgedaan. Ze zijn betere verdedigers geworden. Maar Messi of Icardi, dat is een gewoon een maatje te groot voor meneer Viergever."

Schreuder is wel positief over Luuk de Jong, die zich nadrukkelijk liet gelden in de Champions League. De aanvoerder scoorde in de laatste drie duels: twee keer tegen de Spurs en één keer tegen FC Barcelona. "Die spits die niet goed genoeg was voor het buitenland, die heeft laten zien dat hij zich gewoon staande kan houden op dit niveau. Toch een soort rehabilitatie."

Hirving Lozano kon juist niet bekoren. "Het leek rond Barcelona-PSV in september niet de vraag of, maar wanneer hij door Barcelona zou worden ingelijfd. Daarna hoorde je nooit meer iets daarover. Het spel van Lozano was te weinig om de absolute top te overtuigen. Barcelona, dat wordt 'm dus niet meer. Eerder Sevilla", aldus Schreuder.