Ambitieus Ajax verpulvert salarisplafond: Daar is pittig geïnvesteerd

Ambitieus Ajax verpulvert salarisplafond: "Daar is pittig geïnvesteerd"

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 09:24wo 12-12-2018 om 09:24

Jeroen Slop, financieel directeur van Ajax, erkent dat de club afgelopen zomer op salarisvlak 'pittig heeft geïnvesteerd' om de komst van onder meer Dusan Tadic en Daley Blind mogelijk te maken. Van een salarisplafond van circa één miljoen euro is in Amsterdam allang geen sprake meer. 

"Wij zijn met een roeibootje gaan vissen, we hebben geen oceaanstomer, zoals Engelse clubs. Als je dan toch vissen in de Premier League vangt, doe je dat niet met lullig aas. Daar is pittig geïnvesteerd", vertelt Slop in gesprek met NRC

Grofweg een kwart van de begroting van Ajax gaat op aan salarissen. Dat is zuinig, erkent hij. "Grof gesteld: ja. Je moet weten waar je vandaan komt, hoe je je geld besteedt. Het salarisplafond loslaten om Europees aan te haken? Ja. Maar het hele kostenniveau rücksichtslos verhogen slaat nergens op. We kunnen niet tippen aan wat in de Premier League betaald wordt. Tegelijkertijd zijn we wel bezig die spelers te halen. Die komen niet voor niets. Er zijn grote stappen gemaakt."

Uitschieters
Het gerucht gaat dat Tadic zelfs een slordige drie miljoen verdient in de Johan Cruijff Arena. Daar gaat Slop niet op in. Op de opmerking dat er nu 'individuele uitschieters' rondlopen bij Ajax, reageert hij: "Nou, kijk. Individueel bestaat eigenlijk niet. Want als de een wat krijgt, zegt de ander niet: oh het is al wel mooi wat ik nu heb, daar hoeft niets bij. Als je het niveau Premier League in huis haalt, heeft dat een opwaartse tendens in alle salarissen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws