'Het was voor mij duidelijk. Ajax of niets, zei ik tegen mijn zaakwaarnemer'

'Het was voor mij duidelijk. Ajax of niets, zei ik tegen mijn zaakwaarnemer'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 10:28wo 12-12-2018 om 10:28

Zijn zomerse transfer van Southampton naar Ajax was voor Dusan Tadic veel minder verrassend dan voor de buitenwereld. De Servische stilist vertelt in gesprek met Voetbal International dat Ajax 'altijd al zijn favoriete club is geweest'. 

Waarom hij eigenlijk het grote geld in Engeland inruilde voor de Eredivisie, wil VI graag van Tadic weten. "Ik snap die vraag ook wel, zeker. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: Ajax. Dat is altijd mijn favoriete club geweest", reageert de international.

"Op het moment dat mijn zaakwaarnemer aan het einde van vorig seizoen meldde dat Ajax een van de geïnteresseerde clubs was, was het voor mij duidelijk. Het wordt Ajax of niets, zei ik tegen hem."

"Er waren aanbiedingen vanuit allerlei andere landen, maar die hoefde ik niet te horen. Behalve Ajax waren er ook een paar andere argumenten aantrekkelijk voor mij. Ik wilde terug naar Nederland, naar het land waar ik het vier jaar zo naar mijn zin had gehad samen met mijn vrouw."

Een ander argument: "Na vier jaar Premier League merkte ik ook dat mijn lichaam toe was aan een andere competitie. Niet meer eindeloos doorspelen in de winter, zonder winterstop, waardoor je aan het einde van het seizoen voelt dat het lichaam helemaal op is."

Lees ook: Tadic: 'Frenkie en Matthijs amazing, kijk niet op van die gigantische bedragen'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws