De Jong baalt: Na Real Madrid het vaakst van alle teams in de CL, begreep ik

De Jong baalt: "Na Real Madrid het vaakst van alle teams in de CL, begreep ik"

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 16:30wo 12-12-2018 om 16:30

Laatste update: woensdag 12 december 2018 om 16:51wo 12-12-2018 om 16:51

FC Barcelona-thuis was de beste Champions League-wedstrijd van PSV dit seizoen. Dat concludeert Luuk de Jong, nu de Europese campagne erop zit.

"We konden ze de hele wedstrijd onder druk houden, lieten ze bijna niet voetballen. Maar ja, dan hebben zij Messi. Hij maakte er tegen ons twee in Eindhoven en drie in Barcelona. Puur op individuele klasse", zegt De Jong tegen het Algemeen Dagblad. "Zonder Messi denk ik niet dat Barcelona in Eindhoven had gewonnen."

De PSV-aanvoerder was dan ook niet héél diep onder de indruk van Barça. "Als team vind ik Tottenham beter dan dit Barça. Spurs was het beste team in onze groep. Zij hebben vanuit alle hoeken van het veld dreiging. Bij Inter kwam het gevaar vooral vanaf hun rechterflank, bij Barça loopt dus heel veel via Messi."

In vier van de zes Champions League-duels kwam PSV op voorsprong, maar de 1-0 voorsprong vasthouden of uitbouwen lukte telkens niet. De Jong wijst ook op een dosis pech. "We hadden na vijf duels ook vijf keer paal en lat geraakt. luuk. Dat bedoel ik: Net niet, dus."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws