Ajax komt met schrik vrij en kroont zich tot groepswinnaar in Youth League

12-12-2018 17:55
33

Ajax O19 heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Youth League. Ondanks een 1-2 nederlaag tegen de leeftijdgenoten van Bayern München, wint de ploeg van trainer John Heitinga de groep.

Ajax haalde met hangen en wurgen de volgende ronde van Youth League als nummer één, want de Amsterdamse talenten hadden niets te vertellen tegen Bayern. De Duitsers kwamen na 24 minuten op voorsprong via Meritan Shabani. Het was vervolgens aan Ajax-doelman Issam El Maach te danken dat de schade beperkt bleef.

Na rust kreeg Bayern kans op kans en na 66 minuten brak het Amsterdamse verzet voor de tweede keer. Het Nederlandse toptalent Joshua Zirkzee kopte de bal achter El Maach. Ajax zat in de problemen, maar Brian Brobbey maakte tien minuten voor tijd de belangrijke aansluitingstreffer. Het was alweer de zestiende goal van de Ajax-spits (16).

In de slotfase bleef de 1-2 op het scorebord staan. Ondanks de nederlaag, gaat Ajax als groepswinnaar door naar de achtste finales. Benfica gaat mee als nummer twee. De loting voor de achtste finales is op 22 februari.

De opstelling van Ajax O19: El Maach; Dest, J.Timber, Botman, Bakker; Q.Timber, Taylor, Ekkelenkamp; Kühn, Brobbey, Jensen.