Groep G: Real Madrid met ontluisterende cijfers in eigen huis onderuit tegen CSKA

12-12-2018 20:46 Laatste update: 20:50
10

Real Madrid heeft een ontluisterende nederlaag geleden in de Champions League. De groepswinnaar ging met 0-3 onderuit tegen CSKA Moskou. Voor de Russen was de zege overigens niet genoeg om derde te worden in de groep.

Real Madrid - CSKA Moskou
Real Madrid begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat groepswinst de ploeg van Santiago Solari niet meer kon ontgaan. Hekkensluiter CSKA Moskou moest winnen om nog kans te maken op de derde plek, die goed is voor Europa League-voetbal. En winnen deden de Russen. Bij rust stonden de uiterst effectieve bezoekers met 0-2 voor in Estadio Santiago Bernabeu. Na rust was de vernedering compleet voor Real toen Arnor Sigurdsson de 0-3 liet aantekenen.

Viktoria Plzen - AS Roma
Ondertussen verzaakte AS Roma op bezoek bij Viktoria Plzen. Na een uur spelen kwamen de Italianen op achterstand. Roma kwam, met Justin Kluivert in de basis, nog wel op gelijke hoogte via Cengiz Ünder, maar slechts vier minuten later werd het alweer 2-1. De zege is goud waard voor de Tsjechen. Het doelsaldo van CSKA is veel beter dan dat van Plzen, maar door een beter onderling resultaat gaat Viktoria Plzen alsnog door naar de knock out-fase van de Europa League.