Spelersrapport: Onana en Tadic goud waard, dikke onvoldoende voor 'rode' Wöber

12-12-2018 23:15 Laatste update: 23:16
76

Krankzinnig, dat was de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Bayern München. In de Johan Cruijff Arena werd het 3-3. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een bewogen avond.

André Onana – 8: Keepte een uitstekende wedstrijd in het Amsterdamse doel. Redde twee keer knap op een schot en kopbal van Robert Lewandowski. Aan de tegentreffers kon hij niet veel doen.

Noussair Mazraoui – 6,5: Was aanvallend dreigend met gevaarlijke voorzetten en goede loopacties. Stond ook verdedigend prima zijn mannetje.

Matthijs de Ligt – 6: Hief bij het eerste doelpunt van Lewandowski buitenspel op, waardoor de spits simpel binnen kon schieten. Herstelde zich daarna prima en speelde een solide wedstrijd.

Maximilian Wöber – 4: Speelde geen goede wedstrijd, maakte wat foutjes en ging in de tweede helft over de schreef bij Leon Goretzka. Terecht rood en stof tot nadenken voor trainer Erik ten Hag.

Nicolas Tagliafico – 7: Kreeg in de tweede helft te maken met een schandalige overtreding van Müller, maar stond weer op, werd even behandeld aan de zijlijn en had in de blessuretijd nog genoeg adem om de 3-3 te maken.

Frenkie de Jong – 6: Een mindere wedstrijd van de Ajacied. Leed vaker balverlies dan we van hem gewend zijn. Stond in de tweede helft aan de basis van een Ajax-goal, maar leed ook balverlies voor de 2-3.

Daley Blind – 6: Kreeg in de eerste helft een grote kans na goed voorbereidend werk van Tadic. Op het moment dat hij wilde schieten gleed hij echter uit. Verdedigend viel er niet veel op de middenvelder aan te merken.

Donny van de Beek – 6,5: Speelde een prima wedstrijd. Kreeg in de eerste helft dé kans om Ajax uit een kopbal op voorsprong te zetten, maar kon geen richting geven aan de bal. In de tweede helft gaf hij de voorzet waaruit Tadic de gelijkmaker kon maken.

Hakim Ziyech – 6,5: Een redelijke wedstrijd van de Marokkaan, die bij vlagen zijn klasse liet zien met  steekpasses. Schoot zelf een paar keer van afstand, maar dat leverde geen gevaar op voor Manuel Neuer. Wist na een knappe actie Neres te bedienen, maar de Braziliaan schoot hoog over.

Dusan Tadic – 7,5: Scoorde voor de tweede wedstrijd op rij twee keer, waardoor hij al op vijf Champions League-goals staat in de groepsfase. Tadic is van levensbelang voor Ajax in Europa.

David Neres – 6: Neres speelde niet de meest gelukkige wedstrijd uit zijn carrière. Leed vaak balverlies, maar gaf in de eerste helft wel een goede voorzet waaruit Van de Beek de 1-0 had moeten binnenkoppen. Het ontbrak hem vaak aan de eindpass.

Invallers:

Kasper Dolberg - x: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Klaas-Jan Huntelaar - x: Speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.