De Ligt: 'Bizar. Bayern is nog steeds een top-vijf ploeg in de wereld'

De Ligt: 'Bizar. Bayern is nog steeds een top-vijf ploeg in de wereld'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 23:20wo 12-12-2018 om 23:20

Matthijs de Ligt spreekt van een bizarre wedstrijd, nadat Ajax in een zinderend gevecht met Bayern München het onderspit dolf. De teleurstelling overheerst, maar de aanvoerder beseft dat de Amsterdammers trots kunnen zijn op de Champions League-prestaties.

"Bizar", vat De Ligt het duel samen bij Veronica. "Het valt niet in ons voordeel, maar iedereen heeft kunnen smullen. We hebben met volle passie gespeeld, Bayern heel veel tegenstand geboden. Terugkomen tot 2-1 is grote klasse, maar dan is het jammer dat je het toch zo weggeeft."

De Ligt heeft aandacht voor de prestatie die Ajax heeft geleverd. "Bayern is nog steeds een top-vijf ploeg in de wereld. We hebben ons heel goed gepresenteerd vandaag en laten zien dat we het Bayern heel lastig kunnen maken. Uiteindelijk valt het niet in ons voordeel, maar ik denk dat we toch wel trots kunnen zijn. We bleven vechten", doelt De Ligt op de slotfase. "Helaas komt er dan nog een penalty voor hen. En die 2-3 geef je te makkelijk weg denk ik. Dat was het grootste probleem."

Het genieten komt later na een zinderende avond, stelt De Ligt. "Dat is lastig, het liefst word je natuurlijk eerste en ga je als groepswinnaar naar de knock-outstage. Maar we hebben nul keer verloren dit jaar in de Champions League en ook tegen een ploeg als Bayern hebben we geweldig gespeeld. Dus we mogen zeker trots zijn, maar op dit moment overheerst teleurstelling."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws