'Het was allemaal niet even goed, vond ik. Ajax kan veel beter'

'Het was allemaal niet even goed, vond ik. Ajax kan veel beter'

Gepubliceerd: woensdag 12 december 2018 om 23:37wo 12-12-2018 om 23:37

Dick Advocaat heeft genoten van de wedstrijd tussen Ajax en Bayern München. Na de 2-1 van Dusan Tadic dacht de trainer van FC Utrecht dat de Amsterdammers zouden winnen. Na een knotsgekke slotfase werd het uiteindelijk 3-3. 

"Het was natuurlijk een prachtige wedstrijd met zes goals. Het was allemaal niet even goed, vond ik", zegt Advocaat bij Veronica. "Ajax kan veel beter. Het was heel prettig om te zien. Prachtige goals, de keeper van Ajax (Onana, red.) was goed. Hij haalde er veel uit. Bij 2-1 dacht ik dat het in de knip zat."

Advocaat looft Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt. "Het is een geweldige speler van negentien jaar. Als je ziet hoe volwassen hij nú al is.. Hij heeft een goede mentaliteit."

René van der Gijp bekijkt de overtreding van Maximilian Wöber op Leon Goretzka en snapt dat de scheidsrechter daar rood voor gegeven heeft. "Het slaat natuurlijk nergens op om iemand langs de zijlijn zo onderuit te schoffelen. Dit zie bij je de Afrika Cup, en dan is het geel", lacht hij.

Kort daarna kreeg Thomas Müller rood. Van der Gijp denkt dat de Duitser Nicolas Tagliafico niet met opzet raakte. "Müller heeft in zijn leven nog nooit een rode kaart gehad. Hij doet dit absoluut niet met opzet. Hij heeft hem niet gezien."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws