'Premier League-club wil City te snel af zijn en overweegt januari-transfer Doan'

'Premier League-club wil City te snel af zijn en overweegt januari-transfer Doan'

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 07:58do 13-12-2018 om 07:58

Newcastle United heeft zijn oog laten vallen op Ritsu Doan. De smaakmaker van FC Groningen is in beeld om de Premier League-club in januari te versterken, meldt het lokale The Chronicle.

Newcastle United heeft de twintigjarige Japanner meermaals bekeken. Doan maakt dit seizoen indruk in de Eredivisie met vier goals en twee assists in vijftien optredens. De club van manager Rafael Benitez ziet het bovendien als voordeel dat Doan op alle posities aanvallend op het middenveld uit de voeten kan.

Wel kan de huidige nummer vijftien van de Premier League geduchte concurrentie verwachten. Ook Manchester City is geïnteresseerd in Doan. De Engelse kampioen kan hem echter niet dezelfde kansen in het eerste elftal bieden als Newcastle. Groningen-directeur Hans Nijland stelde deze week in Voetbal International dat een wintertransfer van de uitblinker niet valt uit te sluiten.

Trainer Danny Buijs gaf al meermaals aan dat hij hoopt dat Doan een tussenstap maakt in de top van de Eredivisie. Hij ziet in de Japanner de mogelijke opvolger van Hakim Ziyech bij Ajax.

Poll

Is Doan goed genoeg voor Ajax, Feyenoord of PSV?

(4071 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws