De Ligt verrast: 'Negentien? Dat is best aardig, denk ik, mooi!'

De Ligt verrast: 'Negentien? Dat is best aardig, denk ik, mooi!'

13-12-2018 13:09 Laatste update: 13:17
81

Matthijs de Ligt is tevreden over het spel van Ajax in de groepsfase van de Champions League. De verdediger vond dat het tegen Bayern München lastig voetballen was, maar volgens de verdediger verweerden de Amsterdammers zich prima. Ook kijkt hij alvast vooruit op de loting, die maandag 17 december gehouden wordt.

De Ligt is vooral te spreken over het eerste doelpunt van zijn team. "Het was een goede aanval, een geweldige aanval zelfs, en een prachtig doelpunt. Dat was ons moment", aldus De Ligt tegen Ajax Life. "Bestond de aanval uit negentien passes? Dat is best aardig, denk ik. Mooi! Dat kunnen niet veel ploegen tegen Bayern."

Wedden

Meer odds

Ook kijkt de verdediger alvast vooruit op een eventuele tegenstander in de volgende ronde. Hij denkt dat er veel ploegen zijn die Ajax liever niet treffen. "Dat is misschien ook wel wat we al bereikt hebben dit jaar. Dat er wordt gedacht van: doe Ajax maar niet. Het is nu aan ons om dat waar te maken in de volgende ronde. Je weet niet wat de loting doet, maar wij hebben een goed team en kunnen, als we top zijn, tegen iedereen een resultaat boeken. De kwartfinales zijn een serieuze optie, ik heb er vertrouwen in."

De Ligt sluit af met een compliment aan de supporters, die na het laatste fluitsignaal lang bleven zingen. "Ik denk dat we zo'n onthaal ook wel verdiend hadden. We streden tot de laatste minuut, net als het publiek gingen we er de hele wedstrijd lang voor. Er was weer sprake van een goede samenwerking."

Lees ook: Ajax naar de 1/8 finales: alles wat je moet weten over de Champions League-loting