Willems ongeslagen door met Frankfurt, Babel en Lens uitgeschakeld

Willems ongeslagen door met Frankfurt, Babel en Lens uitgeschakeld

13-12-2018 20:54 Laatste update: 21:46
6

Voor Jeremain Lens en Ryan Babel zit het Europa League-avontuur erop. Besiktas moest thuis winnen van Malmö FF om door het oog van de naald te kruipen, maar ging onderuit tegen de Zweedse ploeg. 

Besiktas - Malmö FF 0-1
Besiktas, waar Babel en Lens ontbraken, stond voor de wedstrijd nog tweede met een voorsprong van één punt op Malmö. Een gelijkspel zou genoeg zijn om door te gaan naar de volgende ronde, mits hekkensluiter Sarpsborg 08 niet zou winnen van KRC Genk. Dat gebeurde niet, maar Besiktas verprutste het thuis zelf. Lang bleef het 0-0 in Istanbul, maar vlak na rust zorgde Marcus Antonsson voor de voorsprong voor Malmö.

De druk werd opgevoerd in Turkije, maar Ricardo Quaresma kon daar niet mee omgaan. Besiktas moest ruim 25 minuten met tien man verder door een doldwaze overtreding van de Portugese aanvaller. Malmö hield stand en plaatst zich als nummer twee voor de zestiende finales van de Europa League. Genk is groepswinnaar.

Olympique Marseille - Apollon Limassol 1-3
Marseille heeft de Europa League roemloos verlaten. De Franse club, vorig jaar nog finalist, wist in zes poulewedstrijden slechts één puntje te verzamelen en ging donderdagavond voor eigen publiek hard onderuit tegen het Cypriotische Apollon Limassol: 1-3. Marseille heeft in de poulefase geen moment indruk kunnen maken en ziet hoe SS Lazio en hoe het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems, Jonathan De Guzman en Sebastien Hallér wél doorgaan naar de volgende ronde.

Frankfurt won alle zes de groepswedstrijd. Ook nummer twee Lazio, dat met negen punten minder eindigt in Groep H, moest eraan geloven. Bij Frankfurt begon Willems in de basis en was Haller de maker van de 1-2 in Italië.

Akhisarspor - Standard Luik 0-0
Ook voor Standard Luik zit het Europa League-avontuur erop. De Belgen moesten op bezoek bij het Turkse Akhisarspor winnen, maar speelden met 0-0 gelijk. Luik eindigt daardoor als nummer drie in de groep met twee punten minder dan Krasnodar en koploper Sevilla.

Akhiraspor pakte slechts een puntje in de groep, waardoor de opdracht voor Luik op papier niet moeilijk was. Toch beet de ploeg van Michel Preud'homme zich stuk op de Turkse laagvlieger. 

Overige uitslagen
Dynamo Kiev - Jablonec 0-1
Genk - Sarpsborg 4-0
MOL Vidi - Chelsea 2-2
PAOK - BATE 1-3
Rapid Wien - Rangers 1-0
Sevilla - Krasnodar 3-0
Villarreal - Spartak Moskou 2-0