'Ik begrijp nog steeds niet waarom ik weg moest bij FC Twente'

'Ik begrijp nog steeds niet waarom ik weg moest bij FC Twente'

14-12-2018 07:14
27

René Hake neemt het vrijdagavond met SC Cambuur op tegen zijn oude werkgever FC Twente. De Tukkers ontsloegen de 46-jarige trainer vorig jaar vanwege tegenvallende resultaten, maar Hake heeft niets tegen de club die hem opzij zette.

Hake bracht onlangs een bezoekje aan Twente, waar het tweede elftal van Cambuur speelde. "Ik ben de kantoren langs geweest, heb handen geschud en heb er een kop koffie gedronken. Het was hartstikke gezellig", vertelt Hake aan TC/Tubantia.

"Dat geeft wel aan, hoe ik tegenover de club sta en hoe de mensen over mij denken", gaat Hake verder. "Ik heb in twee periodes met enorm veel plezier bij Twente gewerkt en die club betekent nog steeds veel voor me. Als er nog wat rancune zou zitten, dan gaat dat richting bepaalde mensen en niet naar Twente. Maar eigenlijk dekt het woordje rancune niet de lading, en de mensen die ik bedoel zijn al weg." Hake doelt op Jan van Halst en algemeen directeur Erik Velderman.

Inmiddels bekijkt Hake de Twente-situatie vanaf de zijlijn. "Het is er volgens mij daarna niet beter op geworden", zegt hij volgens Tubantia cynisch. "Ik begrijp nog steeds niet waarom ik weg moest. De club heeft daar een dure prijs voor betaald en dat is doodzonde. Die degradatie was volkomen onnodig."