'Jong AZ-thuis is voor mij net zo mooi als FC Barcelona-uit, serieus waar'

'Jong AZ-thuis is voor mij net zo mooi als FC Barcelona-uit, serieus waar'

14-12-2018 07:35 Laatste update: 08:55
11

Royston Drenthe speelde jarenlang in de Primera Division en de Premier League, maar mag het vrijdagavond opnemen tegen Jong AZ. De 31-jarige linkspoot geniet echter volop van dit soort Keuken Kampioen Divisie-affiches.

"Mij maakt het totaal niet uit tegen welke ploeg we spelen. Jong AZ-thuis is voor mij net zo mooi als FC Barcelona-uit. Serieus waar", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Sparta-directeur Henk van Stee liet onlangs nog weten dat hij tegen de aanwezigheid van beloftenteams in het profvoetbal is. "Ik snap dat Henk dat zegt", reageert Drenthe. "Bij beloftenploegen denk je toch meer aan teams die, zoals ik vroeger namens Feyenoord, met elkaar in de Shell-jeugdcompetitie spelen. Maar de situatie is nu eenmaal zo dat we tegen ze moeten spelen."

Wedden

Meer odds

De Rotterdammers kunnen bij een zege op Jong AZ weer aan kop van de Keuken Kampioen Divisie komen, afhankelijk van het resultaat tijdens de kraker Go Ahead Eagles-FC Den Bosch. Het kampioenschap en de beloofde kampioensrap van Roya2Faces zijn echter nog ver weg. "Nee, nee. Wat ik al zei: eerst kampioen worden, daarna rappen", verzekert de eenmalig Oranje-international. "We hebben nog een half jaartje te gaan. Alles op z'n tijd. Eerst maar eens Jong AZ zien te verslaan. Ja toch."