Tagliafico 'boos op de scheids': 'Krijg liever geel voor overtreding dan voor dit'

Tagliafico 'boos op de scheids': 'Krijg liever geel voor overtreding dan voor dit'

14-12-2018 08:03
72

Nicolas Tagliafico weet dat Thomas Müller hem niet met opzet probeerde te raken. De Duitser kreeg rood na een doldwaze overtreding op de Argentijn, wiens hoofd gehecht werd met nietjes.

"Het was een lange bal in de lucht en Müller begon te rennen. Hij draaide en ik neem aan dat hij de bal met zijn voet uit de lucht probeerde te halen. Ik deed mijn hoofd naar beneden want ik wist dat er een klap ging komen. Het was geen opzet, maar het gebeurde. Zoiets gebeurt soms", vertelt Tagliafico aan Ajax TV. "Gelukkig kon ik doorspelen. Het was een beetje raar, want daarna had ik hoofdpijn."

Tagliafico is harde overtredingen gewend. "Ik heb al veel klappen op mijn hoofd gehad. Als je mijn hoofd voelt, voel je allemaal bulten. Het zit nu eenmaal in mijn spel en heb vaker doorgespeeld met een klap op mijn hoofd. Ik wilde niet van het veld af. Ik had een beetje hoofdpijn, maar ook niet zoveel dat ik eraf moest."

Tagliafico scoorde in de blessuretijd, maar kreeg geel na zijn doelpunt. Niemand weet waarom. "Met een paar spelers tegelijk wilden we de bal van Neuer afpakken. Nou goed, het is altijd dezelfde sukkel die geel krijgt en dat ben ik. Ik krijg altijd geel. Ik krijg liever geel voor een tik of overtreding dan voor dit. Dus ik werd ook nog boos op de scheids, want we stonden er met meer en alleen ik kreeg geel. Zo is het nu eenmaal."