Robben kan vakantie boeken: Arjen zal dit kalenderjaar niet meer spelen

Robben kan vakantie boeken: "Arjen zal dit kalenderjaar niet meer spelen"

14-12-2018 13:42
36

Het kalenderjaar 2018 is klaar voor Arjen Robben. De 34-jarige aanvaller van Bayern München heeft al een paar weken last van een onwillige zenuw in zijn bovenbeen en komt voor de winterstop niet meer in actie.

Dat heeft Bayern-trainer Niko Kovac vrijdag bevestigd op een persconferentie. "Arjen zal dit kalenderjaar niet meer spelen", aldus Kovac. "We zullen het zo opbouwen dat hij op 4 januari weer kan aansluiten als we de voorbereiding op de tweede seizoenshelft beginnen."

Robben kwam eind vorige maand in de Champions League tegen Benfica (5-1) voor het laatst in actie. De Groningse aanvaller maakte toen twee wereldgoals, maar hield wel de nodige klachten over aan dat duel. Hij moest tot zijn grote teleurstelling de uitwedstrijd tegen Ajax (3-3) laten schieten.

Bayern speelt tot de winterstop nog drie competitiewedstrijden: tegen Hannover 96, RB Leipzig en Eintracht Frankfurt. Robben maakte onlangs bekend dat hij komende zomer na tien jaar vertrekt uit München. Hij is inmiddels gepolst door PSV-trainer Mark van Bommel.