Hollandse glorie in Champions League: deze Nederlanders zien we na de winter terug

Hollandse glorie in Champions League: deze Nederlanders zien we na de winter terug

14-12-2018 17:30
56

Ajax slaagde er voor het eerst in dertien jaar in zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. In de selectie van de Amsterdammers zitten heel wat Nederlanders, maar er zijn meer landgenoten die na de winterstop nog actief zijn in de Champions League. Een overzicht.

Ajax
In een groep met Bayern München, Benfica en AEK Athene slaagde Ajax erin zich al na vijf groepsduels te kwalificeren. Bij de Amsterdammers staan - logischerwijs - veel Nederlanders onder contract. Met Matthijs de Ligt, Daley Blind, Noussair Mazraoui, Frenkie de JongDonny van de Beek en Hakim Ziyech (en mogelijk meer) genoeg Nederlanders die we aan het werk zullen zien als basisspelers.

Wedden

Meer odds

FC Barcelona
In Catalonië krijgt Marc-André ter Stegen nog altijd de voorkeur boven Jasper Cillessen. De oud-Ajacied mocht de laatste groepswedstrijd wel keepen en maakte daarin grote indruk, maar er is een blessure van de Duitse sluitpost nodig als we Cillessen ook in de knock-outfase aan het werk willen zien.

Tottenham Hotspur
Nog een Nederlandse goalie en opnieuw een sluitpost die bij zijn club vooral op de reservebank zit. In de groepsfase kwam Michel Vorm overigens wel tot twee wedstrijden. Op bezoek bij PSV (2-2) deed Vorm negen minuten mee vanwege een schorsing van Hugo Lloris en uit bij Inter (2-1 verlies) stond Vorm negentig minuten onder de lat.

Liverpool
Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum beschikt Liverpool over twee spelers die een basisplek hebben. De Champions League-finalist van vorig jaar kwalificeerde zich overigens ternauwernood voor de knock-outfase door in de laatste groepswedstrijd Napoli met 1-0 te verslaan.

FC Porto
De kans dat Riechedly Bazoer voor FC Porto zal spelen in de knock-outfase is klein. De middenvelder lijkt zich in Portugal onmogelijk te hebben gemaakt en is in een uitzichtloze situatie beland. De huurling van Wolfsburg speelde bij Porto nog niet één competitiewedstrijd en in de Champions League stokte de teller bij zeven speelminuten.

Bayern München
Arjen Robben miste de laatste groepswedstrijd tegen Ajax en is in ieder geval tot de winterstop uitgeschakeld. De achtste finale staat echter pas in februari op het programma en dan is 34-jarige aanvaller, die aan zijn laatste seizoen in München bezig is, er in principe gewoon weer bij. In de groepsfase kwam Robben tot vier optredens, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf.

Olympique Lyon
Bij het Nederlands elftal is Memphis Depay inmiddels de grote man en ook bij Olympique Lyon is Memphis een vaste waarde. Hij speelde alle groepsduels (één goal, vier assists) mee. En dan hebben de Fransen ook nog Kenny Tete. De rechtsback kwam in drie groepsduels in actie en zien we mogelijk ook na de winterstop terug in de Champions League.

AS Roma
In groep G plaatste Roma zich achter Real Madrid voor de achtste finale van de Champions League. De inbreng van Rick Karsdorp was daarbij minimaal: de verdediger kwam niet verder dan 21 speelminuten. Justin Kluivert deed in vier groepsduels mee.

Lees ook: Ajax naar de achtste finale: alles wat je moet weten over de Champions League-loting