Feyenoord nog niet afgeschreven: 'Gaan Ajax en PSV nooit volhouden'

Feyenoord nog niet afgeschreven: 'Gaan Ajax en PSV nooit volhouden'

14-12-2018 21:24
126

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wordt onderschat in Nederland, vinden FC Rijnmond-analisten Cor Pot en Geert den Ouden. De twee sluiten dan ook niet uit dat Feyenoord onder Van Bronckhorst nog een rol in de titelrace kan spelen.

Pot wijst naar de vijf prijzen (één landstitel, twee bekers en twee Johan Cruijff Schalen, red.) die Van Bronckhorst als trainer van Feyenoord heeft gewonnen. "Ik vind dat hij het gewoon heel goed heeft gedaan tot nu toe. Je kunt niet zeggen dat hij een tweedehands trainer is: hij is een voortreffelijke trainer. En hij is pas net begonnen." De voormalig assistent-bondscoach heeft diepe bewondering voor de manier waarop Feyenoord onlangs speelde tijdens de kraker tegen PSV. "Dat komt toch van hem af. Mooi om te zien hoe hij zich ontwikkelt."

Collega Geert den Ouden denkt dat Feyenoord nog een rol van betekenis kan spelen in de titelrace, ondanks de vijf punten achterstand op Ajax en het verschil van zeven punten met PSV. "Feyenoord speelde belabberd tegen FC Groningen, maar ze hebben wel gewonnen. Daardoor zijn ze nog steeds niet uitgeschakeld. Ik geloof nooit dat Ajax en PSV na de winterstop dezelfde reeks gaan neerzetten. Als Feyenoord de lijn kan doortrekken, wordt het nog close. Met goed of slecht spel, maar punten halen ze wel."

PSV en Ajax leven volgens de oud-spits 'boven hun stand'. "PSV heeft minstens drie keer op het nippertje gewonnen, tegen Fortuna Sittard, PEC Zwolle, FC Groningen... Dat gaat een keer de andere kant op vallen. Het feit dat ze volledig van het veld zijn gespeeld tegen Feyenoord, geeft aan dat PSV ook heel kwetsbaar is. En Ajax gaat de Champions League nog spelen."