Willem II krijgt opnieuw dreun in eigen huis: Immers goudhaantje van effectief ADO

14-12-2018 21:55
77

Willem II blijft kwakkelen in het eigen Koning Willem II Stadion, waar men op 26 augustus de laatste thuisoverwinning boekte. Zes dagen na de 1-5 nederlaag tegen sc Heerenveen ging ook ADO Den Haag met een ruime overwinning naar huis.

Na tien minuten spelen liep Willem II achter de feiten aan: uitgerekend Erik Falkenburg, tussen 2015 en 2017 actief voor de Tilburgers, legde aan van afstand en verraste doelman Timon Wellenreuther: 1-0. De eerste helft verliep verder rommelig: Tom Beugelsdijk, die weer eens in de basis mocht beginnen, greep de hoofdrol door alweer zijn achtste gele kaart van het seizoen te pakken.

Kort na rust liet Willem II-topscorer Fran Sol een uitgelezen mogelijkheid op 1-1 liggen. ADO sprong effectief met zijn kansen om en sloeg bikkelhard toe via twee doelpunten van Lex Immers: de routinier scoorde eerst vanaf de rand van het strafschopgebied en kopte uit een corner de 0-3 binnen.

Beide ploegen begonnen met 16 punten aan het duel, maar ADO loopt nu weg van de Tilburgers. Het elftal van Fons Groenendijk staat op een voorlopige tiende plek in de Eredivisie.