Rampweek Achilles '29 compleet: vrouwen verliezen thuis met 1-9 (!) van PSV

Rampweek Achilles '29 compleet: vrouwen verliezen thuis met 1-9 (!) van PSV

15-12-2018 00:09
34

In de week waarin het beloftenteam van Achilles '29 met 20-0 van Heracles Almelo verloor, is ook het vrouwenteam van de club tegen een monsterscore aangelopen. De competitiewedstrijd tegen PSV op Sportpark De Heikant ging met liefst 1-9 verloren.

De koploper van de Eredivisie voor vrouwen stond na een half uur spelen al met 0-4 voor tegen de hekkensluiter. Jeslynn Kuipers, Katja Snoeijs, Dominique Flasza en Kayleigh van Dooren wezen PSV de weg in Groesbeek. Nog voor de rust maakte Maddy Williams de vijfde en de zesde treffer voor PSV en nam Janou Levels met een eigen doelpunt de productie van Achilles voor haar rekening: 1-6.

Vlak na de rust nam Levels echter revanche door de 1-7 te verzorgen. Die stand bleef lang op het scorebord staan, maar in de slotfase sloeg PSV nog twee keer toe. Aniek Nouwen benutte een strafschop en Williams voltooide haar hattrick. De dubbele cijfers werden niet gehaald, maar daar kon trainer Sander Luiten mee leven. "Het is lastig om tegen zo'n teruggetokken tegenstander je eigen spel te spelen en des te knapper is het om negen keer te scoren", wordt de trainer geciteerd door de PSV-site.