Sandler hoopt op kans van Guardiola: 'Speel op manier die de manager wil'

Sandler hoopt op kans van Guardiola: 'Speel op manier die de manager wil'

15-12-2018 08:06
23

Philippe Sandler is eindelijk verlost van zijn knieklachten. De 21-jarige verdediger probeert nu de ideeën van Manchester City-manager Pep Guardiola in zich op te nemen.

Sandler verruilde PEC Zwolle afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro voor City, maar zijn start werd verpest door zijn kwetsuur. Nu hij blessurevrij is, hoopt de mandekker op een debuut in de hoofdmacht. "Als ik de kans krijg in het nieuwe jaar, dan zou dat fantastisch zijn", zegt Sandler op de clubsite. "Maar ik moet hard blijven werken en zien wat er gebeurt."

Sandler beseft dat hij eerst de tactische aanpak van Guardiola onder de knie moet hebben. "Pep wil dat we op een bepaalde manier spelen en dat ben ik natuurlijk nu aan het leren." Hij verwacht geen problemen. "Ik denk dat mijn manier van spelen de reden is dat ik hier nu ben, ik speel op de manier die de manager wil."

De Amsterdammer probeert te leren van zijn collega's. "Alle verdedigers van City zijn top. Het is een privilege om met hen te trainen en elke dag van hen te leren. Ik volg nauwgezet elke wedstrijd en tijdens elke training kijk ik wat ze doen, hoe ze omgaan met de druk."