Clasie 'met lood in de schoenen' op weg: 'Twee weken China, zag ik niet zitten'

Clasie 'met lood in de schoenen' op weg: 'Twee weken China, zag ik niet zitten'

15-12-2018 10:52
30

Jordy Clasie keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord, maar zijn rentree had heel wat voeten in de aarde. De controleur moest lang wachten op een huurakkoord tussen Southampton en Feyenoord en ging zelfs mee op trainingskamp met The Saints.

De eerste contacten met Feyenoord dateren van mei, vertelt Clasie aan het Algemeen Dagblad. Twee maanden later kreeg hij pas te horen dat de deal rond was. "We waren al op trainingskamp in China geweest en het duurde maar en het duurde maar. Twee weken China, dat zag ik helemaal niet zitten", vertelt de geboren Haarlemmer aan het Algemeen Dagblad. "Met lood in mijn schoenen ben ik vervolgens dat vliegtuig in gestapt. Ik moest wel, de onderhandelingen tussen Feyenoord en Southampton verliepen stroef."

Clasie begint na een moeizame start van het seizoen weer zijn draai te vinden. "Zoals heel Feyenoord veel beter is gaan draaien, met PSV-thuis als omslagpunt. Maar ik ben nog lang niet tevreden", verzekert de zeventienvoudig Oranje-international. Clasie meent dat er nog meer zit in voor de stadionclub. "Ik loop hier na een paar goede wedstrijden echt niet met een dikke duim omhoog. Ik ga niet roepen dat zo wel goed is. We hebben een ploeg die geweldig kan voetballen, maar we hebben het gewoon te weinig laten zien."

Lees ook: Clasie: 'Er gaat weinig boven De Kuip, maar zou kunnen dat ik terug moet'