PSV én Ajax op koers voor historisch record: 'Blijven elkaar omhoog stuwen'

PSV én Ajax op koers voor historisch record: 'Blijven elkaar omhoog stuwen'

Gepubliceerd: zaterdag 15 december 2018 om 11:59za 15-12-2018 om 11:59

PSV en Ajax liggen allebei op koers voor een historisch puntenaantal in de Eredivisie. De nummers één en twee van de Eredivisie hebben tot dusver respectievelijk drie en vijf punten laten liggen en zouden het onaantastbaar geachte record van Ajax tijdens het seizoen 1971/1972 kunnen breken.

De Amsterdammers haalden toen, omgerekend naar het driepuntensysteem, 93 punten. Wanneer PSV alle negentien resterende wedstrijden wint, komt het uit op 99 en Ajax kan in theorie de 97 nog halen. Johnny Rep verwacht echter niet dat het gaat gebeuren. "Daar gaan Ajax en PSV niet aan komen, hoor. Wij hadden toen wel een elftal, hè. Cruijff, Keizer en al die anderen. Uniek", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De voormalig rechtsbuiten van onder meer Ajax en Oranje heeft evenwel bewondering voor de huidige top-twee van de Eredvisie. "Ik geniet wel van het niveau, hoor. Het is onwijs leuk om dit seizoen naar Ajax te kijken. Het plezier straalt ervan af."

'Allebei in de top-tien'
Ronald de Boer denkt echter niet dat PSV en Ajax nog veel punten gaan laten liggen. "Ajax en PSV komen dit jaar allebei in de top-tien (hiervoor moeten ze minstens 87 punten halen, red.) van de eeuwige ranglijst. Ze blijven elkaar tot grote hoogten stuwen."

De Boer maakte deel uit van het Ajax van 1997/1998 dat liefst 89 punten wist te halen, goed voor een derde plek op de eeuwige ranglijst, achter de Ajax-elftallen van 1971/1972 en 1972/1973. De ploeg van trainer Morten Olsen was niet bezig met een eventueel puntenrecord, weet de toenmalig rechtsbuiten nog. "We hadden gewoon veel plezier met elkaar. Laudrup, Arveladze, Litmanen, Blind. Een heerlijk elftal. Winnen ging bijna vanzelf."

Poll

Gaat het puntenrecord van 1972 dit seizoen gebroken worden?

(1907 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws