Applaus van Maradona voor ongelukkige Stengs: 'Niet belangrijk, liever niet gehad'

Applaus van Maradona voor ongelukkige Stengs: 'Niet belangrijk, liever niet gehad'

15-12-2018 12:42
9

AZ-aanvaller Calvin Stengs is ruim een jaar lang uit de roulatie geweest na een zware knieblessure, maar is inmiddels weer volwaardig profvoetballer. De negentienjarige aanvaller heeft tijdens zijn revalidatie veel gehad aan zijn gesprekken met Ruud van Nistelrooy.

De voormalig Premier League-topscorer moest tijdens zijn carrière twee keer herstellen van een kruisbandblessure en weet wat Stengs door moest maken. "Omdat hij ook een kruisbandblessure heeft gehad en natuurlijk een grote Nederlandse speler is geweest, hebben we een goed gesprek gehad", vertelt Stengs aan fanmagazine AZ speelt. "Over hoe hij de revalidatie heeft beleefd, de transfer naar Manchester United die hij misliep en hoe hij eruit is gekomen."

Van Nistelrooy was toeschouwer tijdens PSV-AZ in augustus 2017, toen Stengs door zijn knie ging. Een andere ex-wereldvoetballer keek ook toe in het Philips Stadion en klapte zijn handen stuk toen de ongelukkige Stengs per brancard het veld verliet. "Maradona, ja!", herinnert de AZ-aanvaller zich. Heel veel waarde hecht hij echter niet aan de ovatie van Pluisje. "Ik heb het gezien, verder was het niet heel belangrijk. Ik had liever de wedstrijd uitgespeeld en geen applaus van 'm gekregen."