Modric haalt uit: 'Hij voelt de constante behoefte om Real Madrid te kleineren'

Modric haalt uit: 'Hij voelt de constante behoefte om Real Madrid te kleineren'

15-12-2018 14:42 Laatste update: 14:45
22

Luka Modric heeft uitgehaald naar uitlatingen van Diego Simeone, die vond dat Modric de Ballon d'Or niet had moeten winnen. De Kroatische middenvelder verwijt de trainer dat hij Real Madrid altijd wil kleineren.

Modric stelt dat de kritiek van Simeone hem het meest heeft geraakt. "Ik begrijp dat iemand zijn eigen spelers verdedigt, in zijn geval Griezman, en denkt dat hij de beste was. Maar het zegt iets over hem dat hij de constante behoefte voelt om Real Madrid en onze spelers te kleineren", zo vertelt de Kroaat aan Sportske Novosti.

"Hij maakt gebruik van ellke mogelijkheid om te suggereren dat er iets anders achter de successen van Real Madrid zit", meent Modric. "Ik heb veel respect voor Simeone en Atlético. (...) Maar het is niet eerlijk of juist dat onze prestaties, waaronder de twee Champions League-finales tegen Atlético, worden gebruikt als een populistisch handvat om aan te tonen dat Real profiteert van vriendjespolitiek."

Verder toonde de winnaar van de Ballon d'Or zijn bescheidenheid. "Voor mij is het heel simpel: Cristiano Ronaldo en Messi zijn twee fenomenen die de afgelopen tien jaar het voetbal hebben gedomineerd. Als we zouden stemmen op kwaliteit van een speler, zou de prijs altijd naar Messi of Cristiano gaan."