Jesus maakt einde aan doelpuntenstop bij rentree De Bruyne: City pakt koppositie

15-12-2018 15:22 Laatste update: 16:21
16

Manchester City heeft de koppositie overgenomen van Liverpool. De formatie van Pep Guardiola was in eigen stadion met 3-1 te sterk voor Everton. Prettige bijkomstigheid voor City was de rentree van Kevin de Bruyne.

De Bruyne speelde 1 november zijn laatste wedstrijd voor City, maar keerde zaterdag terug in de selectie. De Belg begon op de bank en zag hoe een sterker Manchester City halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Gabriel Jesus tekende op aangeven van Leroy Sané voor zijn eerste competitietreffer sinds 7 november.

Na zijn goal had Jesus direct de smaak te pakken. Vijf minuten na rust was het opnieuw raak voor de Braziliaan, die na een uitstekende voorzet van Sané voor 2-0 tekende. De wedstrijd leek daarna wat in slaap te sussen, maar werd nieuw leven ingeblazen toen Dominic Calvert-Lewin de aansluitingstreffer maakte.

Het bleef vervolgens niet lang spannend: de ingevallen Raheem Sterling kon op aangeven van Fernandinho de marge weer herstellen naar twee. Kort na de goal mocht De Bruyne zijn rentree maken als invaller van Riyad Mahrez. Voor De Bruyne was het zijn eerste wedstrijd sinds 1 november, toen hij geblesseerd raakte in de League Cup-wedstrijd tegen Fulham.

Door de overwinning staat City weer twee punten voor op Liverpool. Zondagavond speelt de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in eigen stadion de topper tegen Manchester United en kan Liverpool de koppositie weer overnemen.