LIVE-discussie: AZ nog zonder Johnsen, Excelsior op veel plaatsen gewijzigd

LIVE-discussie: AZ nog zonder Johnsen, Excelsior op veel plaatsen gewijzigd

15-12-2018 18:54
5

AZ wil op eigen veld de weg omhoog verder inzetten en de 0-3 uitzege bij Fortuna Sittard een goed vervolg geven. De Alkmaarders zullen dan af moeten rekenen met Excelsior, dat vorige week nog met 6-0 verloor van PSV.

AZ start het thuisduel tegen Excelsior in dezelfde formatie als vorige week in Sittard (0-3). Dat betekent dat Mats Seuntjens nog steeds in de punt van de Alkmaarse aanval staat. Bjorn Johnsen, de Noorse spits die deze zomer werd overgenomen van ADO Den Haag, zit wel weer op de bank bij AZ. Hij trainde de afgelopen week weer vol mee, maar moet voor nu genoegen nemen met een plaats naast trainer John van den Brom.

De bezoekers uit Rotterdam, die vorige week in Eindhoven nog met 6-0 op de broek kregen van PSV, spelen met drie andere spelers in vergelijking met het duel in het Philips Stadion. Mounir El Hamdaoui zit weer op de reservebank en ziet dat Elías Mar Omarsson, die in Eindhoven nog als vleugelaanvaller fungeerde, zijn plaats in de punt inneemt.

Verder speelt Lorenzo Burnet als linksback, waar vorige week nog Robin van der Meer actief was. Onder de lat vervangt Alessandro Damen de licht geblesseerde Sonny Stevens en staat Dogucan Haspolat op het middenveld.

AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan; Midstjø, Til, Maher; Stengs, Seuntjens, Idrissi.

Excelsior: Damen; Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet; Haspolat, Messaoud, Koolwijk; Mahmudov, Omarsson, Bruins.