Spannend degradatieduel in Zwolle blijft zonder doelpunten

15-12-2018 20:19
54

PEC Zwolle en NAC Breda zijn er in een spannend degradatieduel beiden niet in geslaagd om een doelpunt te maken. Na een wedstrijd waarin beide ploegen aardig wat mogelijkheden kregen bleef het scorebord in Zwolle leeg: 0-0.

De Bredanaars zochten vanaf de aftrap de aanval en dwongen PEC Zwolle en doelman Boer tot verdedigende acties. Vooral Mitchell te Vrede was actief bij NAC. De spits kreeg tot drie keer toe een mogelijkheid om te scoren, waarbij vooral zijn eerste kans na acht minuten een hele grote was. Boer wist het slappe schot van Te Vrede echter te keren.

Na een half uur kwam de thuisploeg wat beter in de wedstrijd. Een volley van dichtbij van Vito van Crooij, die knap werd gepareerd door NAC-doelman Benjamin van Leer, leidde de Zwolse beschietingen vlak voor rust in. PEC kreeg via Kenneth Paal en wederom van Crooij aardige kansen op een goal, maar toch stond na de eerste helft de brilstand nog op het bord in Zwolle.

Waar de eerste helft bol stond van de kansen was de tweede helft een stuk minder spectaculair. Zwolle had duidelijk de intentie om het agressieve spel van vlak voor de rust door te zetten, maar grote kansen leverde dat niet op. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar in de slotfase zette NAC toch nog een keer aan. Mikhail Rosheuvel kreeg daarbij nog een enorme kans om de Bredanaars naar de zege te schieten. De vleugelaanvaller miste echter, waardoor het degradatieduel doelpuntloos eindigde.

Door de remise houdt PEC Zwolle NAC op drie punten en nemen de Brabanders afstand van de laatste plaats. De Graafschap bezet nu die laatste plaats met één punt minder dan NAC.