Klaassen valt uit bij verliezend Werder na heldhaftige ingreep op doellijn

15-12-2018 20:33
9

Borussia Dortmund heeft in de Duitse titelstrijd geen fout gemaakt. De geelzwarten wonnen op eigen veld met 2-1 van Werder Bremen, waar Davy Klaassen na een heldhaftige ingreep op de doellijn geblesseerd uitviel.

Binnen het half uur stond Dortmund op een comfortabele voorsprong. Paco Alcacer kopte na twintig minuten spelen een vrije trap binnen en zeven minuten later verdubbelde Marco Reus de voorsprong met een schuiver in de verre hoek. Daarvoor voorkwam Davy Klaassen al een goal van de thuisploeg met een knappe redding, maar dat moest hij bekopen met een blessure.

De bezoekers uit Bremen deden echter nog voor rust iets terug. Max Kruse scoorde een knappe goal voor Werder, waardoor de marge weer terug werd gebracht naar één en Dortmund nog lang niet in veilige haven was. Na de onderbreking kreeg Kruse een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar die liet hij aan zich voorbijgaan. Omdat ook Reus zijn tweede goal niet op het scorebord wist te brengen en een doelpunt van Götze in blessuretijd werd afgekeurd wegens buitenspel bleef het bij 2-1 in Dortmund.

Door de zege behoudt Dortmund een voorsprong van negen punten op achtervolgers Bayern München en Borussia Mönchengladbach.