Keeperswissel bij PEC: 'Zag het niet aankomen, bijzonder dat het in de media kwam'

Keeperswissel bij PEC: 'Zag het niet aankomen, bijzonder dat het in de media kwam'

15-12-2018 22:47
11

Diederik Boer keepte zijn laatste wedstrijd namens PEC Zwolle op 19 augustus, maar moest zaterdagavond opeens weer aan de bak. PEC-trainer John van 't Schip besloot deze week om de 38-jarige sluitpost weer onder de lat te zetten, ten koste van Mickey van der Hart.

Boer kreeg het nieuws donderdag tijdens de teambespreking te horen, vertelt hij aan RTV Oost. "Ik zag het niet aankomen, twee wedstrijden voor de winterstop", geeft hij toe. "Maar het gebeurt wel. Dan moet je zorgen dat je klaarstaat." Van 't Schip liet weten dat hij voor Boer koos vanwege diens coaching. De routinier denkt er het zijne van. "Uiteindelijk gaat het om ballen tegenhouden. Dat is dan een plus die ik volgens de trainer heb."

De onder de lat teruggekeerde sluitpost laat weten dat hij nog niet gesproken heeft met concurrent Van der Hart en verbaast zich over het feit dat de media lucht kregen van de keeperswissel. "Toch knap dat ze het weten. We hadden een besloten training en alleen de spelers wisten het. Maar het kwam ineens naar buiten, dat vond ik ook wel bijzonder. Een beetje een ongelukkige timing."