Boskamp gaat in op situatie Barça-speler: 'Hoorde dat Ajax hem wil terughalen'

Boskamp gaat in op situatie Barça-speler: 'Hoorde dat Ajax hem wil terughalen'

Gepubliceerd: zondag 16 december 2018 om 08:58zo 16-12-2018 om 08:58

Laatste update: zondag 16 december 2018 om 09:30zo 16-12-2018 om 09:30

Thomas Vermaelen is aan zijn laatste seizoen bezig bij FC Barcelona. De 33-jarige Belg heeft een aflopend contract in Camp Nou. Jan Boskamp denkt dat een terugkeer naar Ajax een goede optie is.

Vermaelen is net weer fit na een hamstringblessure en mocht deze week aantreden tegen Tottenham Hotspur in de Champions League. In Het Belang van Limburg analyseert Boskamp het optreden van de verdediger. 'Bij Barcelona speelde ook ene Thomas Vermaelen mee. Goed dat hij nog eens aan de bak kwam. Ik ben van Thomas gewend dat hij mee inschuift, maar nu hield hij het sober en bleef hij in positie.'

De oud-Feyenoorder denkt dat de door blessures geplaagde Rode Duivel nog wel mee kan. 'Hij deed het prima, maar je merkt wel dat hij meer wedstrijden nodig heeft om in zijn ritme te komen. Ik hoorde dat Ajax hem wil terughalen. Misschien kunnen zij hem wel een uitweg bieden?', aldus Boskamp.

Momenteel heeft Ajax met Daley Blind en Maximilian Wöber al twee linksbenige centrale verdedigers in de gelederen. Eerstgenoemde kan echter ook op het middenveld uit de voeten. De beoogde aanwinst Lisandro Magallan speelt bij Boca Juniors links in het centrum, maar is een rechtspoot.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws