Onana springt voor elke bal en alleen daardoor kan hij zo veel tegenhouden

"Onana springt voor elke bal en alleen daardoor kan hij zo veel tegenhouden"

16-12-2018 11:20 Laatste update: 13:14
37

Sander Westerveld denkt niet dat André Onana zal vertrekken bij Ajax. De voormalig doelman van onder anderen Liverpool vindt dat Onana een bewonderenswaardige ontwikkeling doormaakt bij de Amsterdammers.

Voordat Onana tweeënhalf jaar geleden Jasper Cillessen opvolgde als de nummer één onder de lat bij Ajax, speelde hij zijn wedstrijden bij Jong Ajax. "Ik heb bijna alle wedstrijden van hem gezien dat jaar", zegt Westerveld tegen de NOS. "Hij maakte heel veel fouten. Hij keepte ongecontroleerd, ongemotiveerd en coachte de verdediging niet. Ik dacht: nou, dat wordt wat."

Onana herpakte zich echter, zag ook Westerveld. "Hij heeft nu veel zelfvertrouwen en daardoor speelt hij met risico. Dat maakt hem een heel complete keeper, zoals we deze week zagen tegen Bayern München. Hij springt voor elke bal en alleen daardoor kan hij zo veel tegenhouden."

"Met spelers als De Jong en De Ligt kan Ajax zo veel verdienen dat ze een bod van twintig miljoen niet hoeven te accepteren", bespreekt Westerveld een eventueel vertrek van Onana. "En kijk naar Jasper Cillessen en Maarten Stekelenburg. Die wilden ook per se naar het buitenland, maar Cillessen is bankzitter bij Barcelona geworden en Stekelenburg ging naar AS Roma toen er bij de topclubs geen plek was."

"Hij moet niet naar Levante of Getafe gaan, maar als er een bod komt van FC Porto of Atletico Madrid dan zou hij dat kunnen doen", vervolgt Westerveld. "Al verwacht ik niet dat hij weggaat."