Knotsgek duel in Heerenveen: blunders Hahn, zege FC Utrecht en ingetrokken rood

16-12-2018 14:10 Laatste update: 14:12
105

FC Utrecht blijft maar goed presteren onder leiding van Dick Advocaat. Zondagmiddag werd sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion aan de zegekar gebonden: 2-3. Na de pauze dreigde de overwinning van Utrecht nog in gevaar te komen.

Op bezoek in Friesland kende nummer vier Utrecht een fantastische eerste helft. Emil Bergström, die de tijdens de warming-up afgehaakte Timo Letschert verving, kopte na een kwartier raak uit een corner.

Heerenveen-goalie Warner Hahn speelde daarna een dubieuze rol bij zowel de 0-2 als de 0-3. Een schot van Gyrano Kerk vanuit een haast onmogelijke hoek verdween onder Hahn door in het doel. Het was voor Kerk al het vierde opeenvolgende competitieduel waarin hij wist te scoren.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 26' Gyrano #Kerk 0-2! #heerenveen #fcutrecht #heeutr #dutchfooty #eredivisie @gyranoek

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

Bij de derde Utrecht-goal, op slag van rust, zag Hahn er wéér niet goed uit. Oussama Tannane schoot in de korte hoek binnen. Voor de huurling van Saint-Etiénne betekende het z'n eerste treffer in Utrechtse dienst.

Comeback
Na een werkelijk rampzalige eerste helft deed Heerenveen het na de pauze iets beter. Het werd zowaar nog spannend in de slotfase: Michel Vlap scoorde fraai in de 69e minuut en een paar minuten later werkte invaller Pele van Amersfoort binnen uit een corner.

Er volgden in de slotminuten nog een paar hachelijke momenten. Nemanja Mihajlovic en Van Amersfoort had de gelijkmaker op hun voet. Een opvallend moment was er nog rondom Lukasz Görtler. Scheidsrechter Edwin van de Graaf gaf de Duitse invaller aanvankelijk rood, maar na het bekijken van videobeelden werd rood omgezet naar geel. De gelijkmaker viel met elf-tegen-elf niet meer.

Utrecht staat nu op 28 punten en heeft de vierde plek daarmee stevig in handen. Heerenveen, dat op één zege in eigen huis blijft staan, staat op een gedeelde achtste plek met VVV-Venlo. Beide ploegen hebben twintig punten.

GOAL! ⚽ 69' Michel #Vlap 1-3! 👏👏 #heerenveen #fcutrecht #heeutr #dutchfooty #eredivisie @michelvlap