Superieur Ajax vernedert De Graafschap: hattricks van Ziyech én Blind

Superieur Ajax vernedert De Graafschap: hattricks van Ziyech én Blind

16-12-2018 16:20
167

Met het grootste gemak heeft Ajax zondag in eigen huis een monsterzege geboekt op De Graafschap. De hekkensluiter van de Eredivisie werd met een 8-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Hakim Ziyech en Daley Blind tekenden in de Johan Cruijff Arena beiden voor een hattrick. 

Met Kasper Dolberg en Lasse Schöne als vervangers voor Max Wöber en David Neres moest Ajax toezien hoe De Graafschap in Amsterdam de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Daryl van Mieghem sprintte Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech eruit en ging alleen op André Onana af. De goalie van Ajax kon de slappe inzet van Van Mieghem simpel keren. 

Wedden

Meer odds

Daarna was er geen houden meer aan voor De Graafschap. Bij rust stond het al 3-0. Dusan Tadic knalde fraai binnen na een prachtige assist van Ziyech, ook de 2-0 van Mazraoui (na een hakje van Donny van de Beek) mocht er zijn en Ziyech zelf maakte de derde Ajax-goal. De spelmaker stond volledig vrij bij de tweede paal en kon simpel afwerken. 

Met oog op het doelsaldo - koploper PSV won zaterdag al met 4-0 bij Heracles Almelo - nam Ajax na de pauze bepaald geen gas terug. De Graafschap, dat in de rust een extra verdediger bracht, hield het tot de 62e minuut vol. Daarna leek het een schiettent. 

Invaller Neres leverde de assist bij de 4-0 van Ziyech en kort daarna tekende Daley Blind voor de mooiste treffer van de middag. Van een meter of twintig afstand pegelde de verdediger strak en snoeihard raak. Ziyech schoot daarna z'n derde binnen en even later was het opnieuw Blind die er 7-0 van maakte. Ook het slotakkoord kwam op naam van de Oranje-verdediger. 

Ajax heeft nu 43 punten, twee minder dan koploper PSV. Er staat voor de winterstop nog één speelronde op het programma. Ajax gaat komende week op bezoek bij FC Utrecht en PSV speelt thuis tegen AZ.

Qua doelsaldo heeft Ajax dankzij de monsterzege het gat naar de concurrent uit Eindhoven gedicht. Beide clubs staan op exact +50: 57 doelpunten voor, 7 tegen.