Sensatie in Groningen: FC Emmen pakt drie punten na krankzinnige slotfase

16-12-2018 16:26 Laatste update: 16:59
52

FC Emmen heeft na een sensationeel drie punten overgehouden aan het duel met FC Groningen. Het duel leek lang te eindigen in een 0-0 gelijkspel, maar na 92 minuten stond er een 1-2 einstand op het scorebord. Nicklas Pedersen is de grote held van Emmen.

De wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion begon allesbehalve spectaculair. Groningen was wel de betere partij, maar brak niet door de defensie van Emmen heen. Kjell Scherpen moest zich twee keer strekken op inzetten van Mimoun Mahi. Emmen kon daar weinig tegenoverstellen. Tegen het einde van de eerste helft kreeg de promovendus via Alexander Bannink wel wat mogelijkheden om de score te openen.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 87' Mimoun #Mahi 1-0! #fcgroningen #fcemmen #eredivisie @mimounmahi

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

In het begin van de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Emmen kreeg de grootste kansen, daar waar Groningen nauwelijks meer gevaarlijk was. Trainer Danny Buijs bracht Ahmad Mendes-Moreira om het slotoffensief in te zetten. Pedersen kwam erin bij Emmen. Het inbrengen van Mendes-Moreira leek zich uit te betalen. De 1-0 van Mahi viel op aangeven van de middenvelder in de 88e minuut, waardoor Groningen de buit dacht binnen te hebben.

GOAL! ⚽ 88' Nicklas #Pedersen 1-1! #fcgroningen #fcemmen #eredivisie

Niets bleek minder waar, want nog geen minuut na de goal van Mahi maakte Pedersen weer gelijk. Ritsu Doan kreeg daarna nog een levensgrote kans om Groningen alsnog de winst te bezorgen, waarna de wedstrijd een bizarre wending kreeg. Iedereen in Groningen hield rekening met een remise, maar Pedersen bewees met een rake kopbal in de 92e minuut opnieuw zijn waarde.

Groningen laat na om een reuzenstap te zetten op de ranglijst. Emmen zet die stap wel en staat nu knap elfde in de Eredivisie.

GOAL! ⚽ 90' +2 Nicklas #Pedersen 1-2! #fcgroningen #fcemmen #eredivisie @nicklaspedersen14