Verschillen steeds groter: gaan PSV en Ajax beide de 100 doelpunten halen?

Verschillen steeds groter: gaan PSV en Ajax beide de 100 doelpunten halen?

16-12-2018 16:50 Laatste update: 17:42
38

In speelronde zestien van de Eredivisie lieten titelconcurrenten PSV en Ajax maar weer eens hun spierballen zien. PSV won simpel met 4-0 bij Heracles Almelo, terwijl Ajax in Amsterdam billenkoek gaf (8-0) aan De Graafschap. Beide teams liggen op koers om de grens van 100 doelpunten te slechten. Gaat dat lukken, denk jij? We willen jouw mening graag horen voor onze podcast De Derde Helft! 

32 wedstrijden. Samen 114 doelpunten en slechts 14 goals tegen. Op de teams van Mark van Bommel en Erik ten Hag staat momenteel werkelijk geen maat. Fans en beleidsbepalers klagen steeds vaker over het gapende gat met de topclubs uit Eindhoven en Amsterdam. Voor de fans van de twee rivalen is het genieten. Zelfs op halve kracht lijken PSV en Ajax dit seizoen met twee vingers in de neus wedstrijden te winnen in de Nederlandse competitie. 

Met nog één speelronde te gaan voor de feestdagen staan beide teams op respectievelijk 45 en 43 punten. Met de gigantische verschillen en de ongekende doelsaldi in ogenschouw, is het niet onwaarschijnlijk dat PSV en Ajax doordenderen naar de magische grens van 100 doelpunten. 

De VoetbalPrimeur-community komt vaak aan bod in de wekelijkse podcast De Derde Helft en daar wordt nu een schepje bovenop gedaan. Jij krijgt de kans je mening te ventileren en een plekje in de uitzending te verdienen. Wat je moet doen? Geef onder dit bericht antwoord op de volgende vragen:

- Gaat zowel PSV als Ajax dit seizoen de grens van 100 doelpunten slechten? 

- Wordt de club die met kerst bovenaan staat ook kampioen?

- Moét er ingegrepen worden - bijvoorbeeld door de Eredivisie in te krimpen - om de competitie spannender te maken? Heeft dat nut?

De leukste, beste, interessantste reacties worden uitgelicht in De Derde Helft, die vanaf maandagochtend vroeg weer in de podcast-stores staat. Jouw kans op aandacht in de pers is nog nooit zo groot geweest!