De Mos: 'Borussia Dortmund is ideaal voor Ajax, die gaan altijd scoren daar'

De Mos: 'Borussia Dortmund is ideaal voor Ajax, die gaan altijd scoren daar'

16-12-2018 20:55 Laatste update: 23:51
45

Borussia Dortmund is een ideale Champions League-tegenstander voor Ajax, vindt Aad de Mos. De Haagse analist laat zondagavond bij Rondo op Ziggo Sport weten dat de Bundesliga-koploper wat hem betreft te kloppen is.

Tafelgenoot Wim Kieft opent de discussie: volgens de voormalig Eredivisie-topscorer hebben de Amsterdammers de meeste kans wanneer ze worden gekoppeld aan FC Porto of Borussia Dortmund. "Dortmund is ideaal", haakt De Mos in.

De oud-trainer heeft BVB twee keer aan het werk gezien tegen Club Brugge: de Duitsers wonnen in Brugge nipt met 0-1 en de 'return' in Dortmund leverde geen doelpunten op. "En is Ajax twee klassen beter dan Club Brugge", vindt De Mos. "Thuis zijn ze kwetsbaar wanneer ze het spel willen maken en Ajax is heel sterk op de counter. Die gaan altijd scoren daar."

Ajax weet maandag wie de tegenstander wordt in de tweede ronde van Champions League. FC Porto, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Real Madrid, Paris Saint-Germain, Juventus en Manchester City zijn de mogelijke tegenstanders.

No Poll