'Geen concurrentie' voor Advocaat bij FC Utrecht: 'Hij bepaalt of hij blijft'

'Geen concurrentie' voor Advocaat bij FC Utrecht: 'Hij bepaalt of hij blijft'

17-12-2018 10:27
7

Dick Advocaat heeft geen concurrentie mocht hij besluiten langer bij FC Utrecht te willen blijven. Dat stelt zijn assistent Zeljko Petrovic aan tafel bij Studio Voetbal. Volgens de Montenegrijn ligt de Kleine Generaal nog altijd goed in de markt.

"Hij krijgt bijna iedere twee weken wel een aanbieding van een land. Dick wil tot maart of april wachten en dan rustig bekijken wat hij wil", aldus Petrovic. Advocaat krijgt de tijd van FC Utrecht, dat onder zijn leiding is opgeklommen naar de vierde plek in de Eredivisie. "Hij bepaalt zelf of hij blijft of niet."

Kees Jansma hoopt op eenzelfde constructie als bij AZ, waar assistent Arne Slot na dit seizoen John van den Brom opvolgt. "Ik hoor steeds dat Rick Kruys zo goed is en wordt. Laat Dick nog een jaar doorgaan en zet daarna Kruys voor de groep", oppert hij. "Een hartstikke goed idee", reageert Petrovic. "Maar Kruys moet nog wel de juiste papieren halen. Marinus Dijkhuizen (ook assistent, red.) heeft zijn diploma al, heeft ervaring en zit nu ook al bij de staf."

Van den Brom wordt ook gelinkt aan FC Utrecht, maar volgens Jansma is er 'nog geen serieus gesprek geweest' tussen beide partijen. "Dat trainers geïnteresseerd zijn en dat via hun zaakwaarnemer aan een club laten weten, is aan de orde van de dag. Guido Albers, de zaakwaarnemer van Van den Brom, is een ijverige man, zal ik maar zeggen. Ik denk dat het wat voorbarig is."