#SorryJohan-frontman bedolven onder kritiek: 'Van homo's moest ik mijn bek houden'

#SorryJohan-frontman bedolven onder kritiek: 'Van homo's moest ik mijn bek houden'

Gepubliceerd: maandag 17 december 2018 om 23:06ma 17-12-2018 om 23:06

Laatste update: maandag 17 december 2018 om 23:23ma 17-12-2018 om 23:23

De homoseksuele AZ-supporter Bowi Jong is geschrokken van alle negatieve reacties die hij de afgelopen tijd kreeg. Jong vroeg met een medesupporter aandacht voor het heersende homofobe karakter in de voetbalwereld en werd vervolgens bedolven onder de kritiek.

Veronica Inside-analist Johan Derksen nam stelling tegen het statement van Jong. Sinds de hashtag #SorryJohan in het leven werd geroepen, brandde de hel los. "Mijn foto dook in veel media op. Via Facebook kreeg ik berichten met verwensingen als aandachtzoekende kankerhomo, pisnicht en relnicht. Ik zou het alleen maar erger maken voor de homo's in ons land", liet Jong eerder deze week weten aan de Gaykrant.

Ook de homoseksuele gemeenschap liet van zich horen. "Van homo's kreeg ik reacties dat ik mijn bek moest leren houden en dat ik niet namens de gemeenschap aan het praten was. Ik dacht: als jullie het al niet begrijpen...", vertelt de AZ-supporter aan NH Nieuws. De reacties werden zelfs zo heftig dat Jong besloot om niet langer in de frontlinie te blijven. "Die spanning kostte mij zoveel energie, waardoor ik van de spanning geen honger meer had", onthult hij. "Veilig over straat kunnen is voor mij ook erg belangrijk."

Jong is ondanks alles blij met wat zijn oproep los heeft gemaakt. "Sommige jongens zeggen tegen me: ik durf nog niet uit de kast te komen, maar weet nu wel dat mijn ouders er positief instaan. Of: dit was het extra steuntje in de rug voor mij om uit de kast te komen."

Lees ook: Derksen stelt teleur: "Ik denk dat we deze man geen podium meer moeten geven"

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Vind jij de voetbalwereld homo-onvriendelijk?

(1209 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws