Bijdehante De Ligt krijgt lachers op zijn hand: 'Ik speel liever samen met Ziyech'

Bijdehante De Ligt krijgt lachers op zijn hand: 'Ik speel liever samen met Ziyech'

17-12-2018 23:24
41

Matthijs de Ligt heeft maandagavond tijdens het Golden Boy-gala van zijn meest bijdehante kant laten zien. De negentienjarige aanvoerder van Ajax kreeg tijdens de uitreiking de vraag of hij liever met Lionel Messi of Cristiano Ronaldo samenspeelde.

De Ligt liet echter weten dat hij het allerliefst met Hakim Ziyech samenspeelt, waarna de zaal volgens het Algemeen Dagblad in lachen uitbarstte. Ook de vraag of hij ooit als voetballer terug zal keren in Turijn, waar de prijs van Tuttosport werd uitgereikt, werd ontweken door de centrale verdediger. ️"Italië is een schitterend land om in te voetballen, maar ik ben totaal niet bezig met een vertrek bij Ajax. We vechten voor de titel en zitten nog in de Champions League, dus aan een vertrek denk ik niet."

De Ligt is sinds maandag officieel erkend als de beste voetballer onder de 21 jaar van 2018. De dertienvoudig Oranje-international treedt in de voetsporen van Rafael van der Vaart, die in 2003 de eerste uitgave van de prestigieuze onderscheiding won. Ook latere topvedettes als Lionel Messi, Sergio Agüero, Paul Pogba en Kylian Mbappé legden beslag op de Golden Boy Award.